Studená žampionová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 31 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 811.2 mg
- Vláknina 5163 mg
- Vitamín A 5163 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a podusíme je na oleji doměkka.
-
2
Majonézu zředíme mlékem a citronovou šťávou. Přidáme vychladlé žampiony a podle chuti osolíme a osladíme. Nakonec zlehka vmícháme nakrájenou pažitku.
-
3
Omáčku podáváme k masům.