Pstruzi v pergamenu
Suroviny
- 120 g Játra tresčí v oleji
- 100 g Máslo čerstvé
- 250 g Rýže dušená
- 120 g Krevety tygří - loupané
- 400 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 4 ks Pstruh
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Martell cognac
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1224 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 74 g
- Sodík 663 mg
- Bílkoviny 117 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 422 mg
- Draslík 2213.1 mg
- Vláknina 4350 mg
- Vitamín A 4350 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykostěné pstruhy rozpůlíme a pečeme na másle na pekáčku v troubě. Po upečení odstraníme kůži.
-
2
Na másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme krevety, nakrájená tresčí játra a podušené žampiony. Vše smícháme s dušenou rýží, osolíme, okořeníme karí kořením a přidáme nasekanou petrželku.
-
3
Na pergamenový (nebo pečicí) papír vymazaný máslem vložíme plátky pstruha, pokapeme koňakem a vínem, navršíme rýžovou směs a zabalíme. Na povrchu potřeme balíčky máslem a prohřejeme v troubě.
-
4
Podáváme na velké míse s dílky citronu.