Pstruzi se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 35 g
- Sodík 459 mg
- Bílkoviny 107 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 291 mg
- Draslík 2103.1 mg
- Vláknina 4159.8 mg
- Vitamín A 4159.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté pstruhy pokapeme na povrchu i uvnitř citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu odležet.
-
2
Potom ryby osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vložíme je na pánev s rozehřátým olejem a na mírném ohni opečeme po obou stranách dozlatova. Necháme je na teplém místě.
-
3
Do oleje od opékání vložíme na plátky nakrájené žampiony a opečeme je. Nakonec k nim přidáme drobně nasekanou petrželku.
-
4
Při podávání upravíme pstruhy na talíře, ozdobíme je plátky citronu a obložíme žampiony.