Vepřová játra se žampiony
Suroviny
- 500 g Játra vepřová
- 200 g Žampiony - sterilované
- 200 g Vepřový bok
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 42 g
- Sodík 669 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 419.9 mg
- Draslík 761.3 mg
- Vláknina 2431.5 mg
- Vitamín A 2431.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostky nakrájený pečený bůček, promícháme a dusíme pod pokličkou. Po změknutí vše zaprášíme moukou a osmahneme.
-
2
Přidáme na plátky nakrájené žampiony, sardelovou pastu, podlijeme vývarem a dusíme, až se tuk odděluje od šťávy.
-
3
Před podáváním pokrm osolíme a ochutíme worcesterem.