Hovězí pečeně se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 25 g
- Sodík 898 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 124.4 mg
- Draslík 1248.6 mg
- Vláknina 22231.5 mg
- Vitamín A 22231.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso opečeme po všech stranách na slanině nakrájené na kostičky. Osolíme, přidáme pepř, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme 150 ml vývaru a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
-
2
Potom nádobu vložíme do trouby a za občasného přelévání šťávou a podlévání vývarem upečeme maso doměkka.
-
3
Měkké maso vyjmeme a naporcujeme. Ze šťávy odstraníme celý pepř, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a zalijeme vínem a smetanou rozmíchanou s moukou. Vše ještě dobře provaříme.