Hovězí pečeně se žampiony

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 60 g Šunka dušená
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 5 dl Vývar z hovězích kostí
  • 1 šálek Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 898 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 124.4 mg
  • Draslík 1248.6 mg
  • Vláknina 22231.5 mg
  • Vitamín A 22231.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso opečeme po všech stranách na slanině nakrájené na kostičky. Osolíme, přidáme pepř, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme 150 ml vývaru a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

  • 2

    Potom nádobu vložíme do trouby a za občasného přelévání šťávou a podlévání vývarem upečeme maso doměkka.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a naporcujeme. Ze šťávy odstraníme celý pepř, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a zalijeme vínem a smetanou rozmíchanou s moukou. Vše ještě dobře provaříme.

Komentáře k receptu