Gratinované filé se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 21 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 158.8 mg
- Vláknina 3280 mg
- Vitamín A 3280 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé vložíme do lžící másla vymazané zapékací mísy, osolíme a na povrchu potřeme máslem. Poklademe tenkými plátky žampionů, osolíme a posypeme citronovou kůrou a nastrouhaným sýrem.
-
2
Pokrm pečeme ve vyhřáté troubě, až ryba pustí šťávu a sýr na povrchu je zapečený.
-
3
Podáváme s plátkem citronu a každou porci ozdobíme snítkou petrželky.