Žampionové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1345 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 79.1 mg
- Draslík 222 mg
- Vláknina 2183 mg
- Vitamín A 2183 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku dorůžova. Přidáme žemli nakrájenou na kostky a vše osmahneme.
-
2
Vejce rozmícháme v mléce, osolíme, opepříme a nalijeme na osmahnutou a prochladlou žemli. Necháme půl hodiny stát. Potom do směsi přidáme prosátou mouku a strouhanku. Zlehka zamícháme.
-
3
Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé plátky. Podusíme je na rozpuštěné slanině nakrájené na drobné kostičky a necháme prochladnout. Žampiony přidáme do těsta a promícháme.
-
4
Z těsta tvoříme malé kulaté knedlíky, které v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Knedlíky vyjmeme a udržujeme je na teple.
-
5
Při podávání knedlíky rozkrojíme na půlky a přeléváme zbylým rozpuštěným sádlem.