Žampionové knedlíky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 125 g Sádlo škvařené
  • 860 g Žemle tuková
  • 120 g Vejce slepičí
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Strouhanka
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 600 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1345 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 79.1 mg
  • Draslík 222 mg
  • Vláknina 2183 mg
  • Vitamín A 2183 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku dorůžova. Přidáme žemli nakrájenou na kostky a vše osmahneme.

  • 2

    Vejce rozmícháme v mléce, osolíme, opepříme a nalijeme na osmahnutou a prochladlou žemli. Necháme půl hodiny stát. Potom do směsi přidáme prosátou mouku a strouhanku. Zlehka zamícháme.

  • 3

    Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé plátky. Podusíme je na rozpuštěné slanině nakrájené na drobné kostičky a necháme prochladnout. Žampiony přidáme do těsta a promícháme.

  • 4

    Z těsta tvoříme malé kulaté knedlíky, které v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Knedlíky vyjmeme a udržujeme je na teple.

  • 5

    Při podávání knedlíky rozkrojíme na půlky a přeléváme zbylým rozpuštěným sádlem.

Komentáře k receptu