Vepřové srdce na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 963 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 33 g
- Sodík 854 mg
- Bílkoviny 116 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 666.6 mg
- Draslík 4488.9 mg
- Vláknina 44300 mg
- Vitamín A 44300 mg
- Vitamín B6 2.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.2 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněná a dobře omytá srdce nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a připravená srdce na ní opečeme. Osolíme, přidáme kuličky pepře a podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou do poloměkka.
-
2
Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vše dodusíme.