Zapečený telecí steak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 27 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 298.9 mg
- Draslík 788.6 mg
- Vláknina 2679.8 mg
- Vitamín A 2679.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na másle osmahneme očištěná, na kostičky nakrájená telecí játra, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a na plátky nakrájené žampiony. Vše zakapeme brandy a osolíme.
-
2
Na jiné pánvi na oleji opečeme naklepané telecí řízky z omyté kýty. Upravíme je na mísu, pokryjeme připravenou játrovou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme olivami. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Podáváme se smaženými bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.