Prešovská štika
Suroviny
- 30 g Šunka dušená
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 600 g Štika obecná
- 100 g Žampiony čerstvé
- 10 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 dl Vývar rybí
- 1.5 dl Víno bílé
- 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 10 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 174.3 mg
- Draslík 126.7 mg
- Vláknina 1353.8 mg
- Vitamín A 1353.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce štiky zbavené kůže a větších kostí osolíme a zaprášíme ze všech stran moukou prosátou s pepřem. Rybu opečeme na másle, podlijeme vývarem, vínem a zasypeme drobně nakrájenými žampiony. Dusíme asi 15 minut.
-
2
Potom porce ryby vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou s rozkvedlaným žloutkem. Už nevaříme, jen prohříváme.
-
3
Omáčku nalijeme na štiku a pokrm ozdobíme nasekanou šunkou.