Zapečený krab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 balení Krab nakládaný
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 29.7 mg
  • Draslík 214 mg
  • Vláknina 3381.5 mg
  • Vitamín A 3381.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na třetině másla.

  • 2

    Z mouky a druhé třetiny másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, vínem a svaříme na hustou omáčku.

  • 3

    Krabí maso z konzervy nakrájíme a smícháme s dušenými houbami a omáčkou. Podle chuti osolíme a vložíme do zapékací mísy vymazané částí zbylého másla. Posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme zbylým máslem a zvolna zapečeme.

  • 4

    Podáváme horké s plátky citronu.

Komentáře k receptu