Žampiony na víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 507.3 mg
  • Vláknina 6248 mg
  • Vitamín A 6248 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé žampiony očistíme, omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Připravené žampiony, citronovou šťávu, víno, rajčatový protlak, koriandr a ostatní koření vložíme do rozehřátého oleje a zprudka zahříváme bez pokličky asi 8 minut. Nakonec odstraníme koření.

  • 3

    Podáváme vychlazené s trochou marinády.

Komentáře k receptu