Telecí kotlety v pergamenu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 20 g Lanýž
  • 800 g Telecí kotlety
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Telecí ledviny
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 787 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 657.5 mg
  • Draslík 1225.6 mg
  • Vláknina 4523.8 mg
  • Vitamín A 4523.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté telecí kotlety opečeme na másle.

  • 2

    Uvaříme rýži, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a promícháme.

  • 3

    Upečeme telecí ledvinu a po jejím vychladnutí nakrájíme na plátky.

  • 4

    Osmažíme na másle cibulku, přidáme nakrájené žampiony, lanýže a rýži se šunkou. Osolíme a opepříme, pak vložíme do papíru.

  • 5

    Na rizoto dáme pečené kotlety, obložíme plátky pečené ledviny, zakápneme koňakem a bílým vínem.

  • 6

    Papír uzavřeme a navrchu pomastíme máslem. Zapečeme v troubě.

  • 7

    Při podávání prořízneme ostrým nožem papír na povrchu.

Komentáře k receptu