Telecí hašé se žampiony
Suroviny
- 500 g Telecí plec
- 100 g Žampiony čerstvé
- 200 ml Mléko polotučné
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 22 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 314.5 mg
- Draslík 574.8 mg
- Vláknina 1678.7 mg
- Vitamín A 1678.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso jemně umeleme. Na dvou lžících másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme na ni umleté maso, zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody a zvolna vaříme.
-
2
K uvařenému masu přidáme plátky žampionů, sůl, pepř, nasekanou petrželku a špetku muškátu. Necháme prochladnout. Nakonec přilijeme mléko s rozšlehanými vejci a vše dobře promícháme.
-
3
Směs dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a zapečeme v horké troubě.