Telecí hašé se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí plec
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 314.5 mg
  • Draslík 574.8 mg
  • Vláknina 1678.7 mg
  • Vitamín A 1678.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso jemně umeleme. Na dvou lžících másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme na ni umleté maso, zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody a zvolna vaříme.

  • 2

    K uvařenému masu přidáme plátky žampionů, sůl, pepř, nasekanou petrželku a špetku muškátu. Necháme prochladnout. Nakonec přilijeme mléko s rozšlehanými vejci a vše dobře promícháme.

  • 3

    Směs dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a zapečeme v horké troubě.

Komentáře k receptu