Kavarma po mlynářsku
Suroviny
- 210 g Cibule
- 230 g Játra telecí
- 25 g Máslo čerstvé
- 260 g Žampiony - sterilované
- 100 g Sádlo škvařené
- 250 g Vepřová plec
- 30 g Chilli paprička
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Koření Čubrica
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 42 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 459.9 mg
- Draslík 518 mg
- Vláknina 4152.6 mg
- Vitamín A 4152.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso a játra nakrájíme na kostky, cibuli na plátky.
-
2
V pekáči rozpálíme tuk, vložíme maso, zprudka opečeme, přidáme cibuli a orestujeme. Maso osolíme, okořeníme, přidáme protlak, na plátky nakrájené žampiony i s nálevem, nasekané chilli papričky a čubrici. Dusíme v troubě pod pokličkou za občasného míchání.
-
3
Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme připravenou směs, rozklepneme na ni celá vejce a dáme zapéci.
-
4
Hotový pokrm ozdobíme petrželkou.