Králík plněný játry I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Kečup
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Králičí maso
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Sůl
  • 3 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Játra králičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 129409 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 112.5 mg
  • Draslík 1060.2 mg
  • Vláknina 3112.2 mg
  • Vitamín A 3112.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava náplně :

  • 2

    Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme omyté neloupané na nudličky nakrájené žampióny a stejně nakrájená králičí játra. Osolíme, zalijeme vínem, přimícháme kečup a dusíme tak dlouho, až šťáva zhoustne tak, aby náplň z masa nevytékala.

  • 4

    Odblaníme hřbet z kýty z králíka. Hřbet rozdělíme na porce a prořízneme do nich otvory. Vykostíme kýty a rozřízneme na pláty. Maso osolíme.

  • 5

    Do hřbetních porcích vložíme část náplně a uzavřeme párátky nebo jehlicí.

  • 6

    Pláty z kýty potřeme druhou částí náplně, sbalíme a převážeme nití, aby náplň nevytékala.

  • 7

    Na rozehřátém tuku připravené porce masa opečeme, poklademe tenkými plátky slaniny a za častého podlévání vínem a přelévání vypečenou šťávou pečeme do měkka. Šťávu zahustíme moučným máslem (lžičku másla smícháme se lžičkou mouky a po malých kouscích vhazujeme do šťávy) a ještě krátce povaříme.

  • 8

    Jako přílohy podáváme dušenou zeleninu a saláty, jemné noky, vařené brambory sypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu