Houbový salát II

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Čočka
  • 40 g Slanina anglická
  • 200 g Červené zelí
  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 40 g zeleninové chipsy
  • 4 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 220 ml Vývar zeleninový
  • 40 ml Sójová omáčka
  • 1 ks Salát
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Ocet
  • 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 1 mg
  • Draslík 82.2 mg
  • Vláknina 990 mg
  • Vitamín A 990 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku namočíme den předem. Druhý den ji uvaříme doměkka.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, zelí nakrouháme a obojí orestujeme na trošce oleje. Až je zelí změklé, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.

  • 3

    Zelí zalijeme vývarem a sójovou omáčkou a vaříme 10 minut.

  • 4

    Salát natrháme na kousky a smícháme ho se zeleninovými chipsy. Zalijeme je směsí hořčice, vinného octa a ořechového oleje.

  • 5

    Hlívu orestujeme na oleji a po vychladnutí ji smícháme se salátem. Osolíme, opepříme. Vmícháme čočku a zchladlé zelí a podáváme.

Komentáře k receptu