Kořeněná játra s houbami
Suroviny
- 600 g Játra vepřová
- 80 g Žampiony čerstvé
- 100 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 60 ml Víno červené
- 60 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 3 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Solamyl
- 2.5 polévková lžíce Sójová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 21 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 451.5 mg
- Draslík 593 mg
- Vláknina 2050.8 mg
- Vitamín A 2050.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná játra nakrájíme na tenčí plátky, žampiony očistíme a pokrájíme na tenké plátky, fazolky slijeme, necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky, česnek rozdrtíme, cibulky krájíme nadrobno.
-
2
Játra obalíme v Solamylu a z obou stran je zprudka osmažíme na oleji, přidáme cibulky, houby, česnek, koření, vývar, víno, sójovou omáčku, cukr, chvilku povaříme. Na závěr vmícháme fazolky a prohřejeme.