Dušené kuřecí řízky se zeleninou
Suroviny
- 80 g Celer bulvový
- 600 g Kuřecí prsa
- 50 g Máslo čerstvé
- 80 g Mrkev kořen
- 200 g Zelí hlávkové bílé
- 100 g Houby čerstvé
- 80 g Petržel kořen
- 100 ml Víno bílé
- 30 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 22 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 111 mg
- Draslík 974.1 mg
- Vláknina 8014 mg
- Vitamín A 8014 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na řízky. Očištěnou kořenovou zeleninu a zelí rozkrájíme na tenké nudličky, očištěné houby a cibuli pokrájíme na plátky. V misce smícháme víno se sójovou omáčkou a Vegetou. Řízky vložíme do vinné marinády, hodinu necháme odležet.
-
2
Marinované řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem, přidáme cibuli, sůl a chvilku smažíme. Poté postupně přidáváme zeleninu, houby a marinádu. Za občasného míchání dusíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Směs dusíme, až je maso měkké.