Dušené kuřecí řízky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Celer bulvový
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mrkev kořen
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Houby čerstvé
  • 80 g Petržel kořen
  • 100 ml Víno bílé
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 974.1 mg
  • Vláknina 8014 mg
  • Vitamín A 8014 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na řízky. Očištěnou kořenovou zeleninu a zelí rozkrájíme na tenké nudličky, očištěné houby a cibuli pokrájíme na plátky. V misce smícháme víno se sójovou omáčkou a Vegetou. Řízky vložíme do vinné marinády, hodinu necháme odležet.

  • 2

    Marinované řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem, přidáme cibuli, sůl a chvilku smažíme. Poté postupně přidáváme zeleninu, houby a marinádu. Za občasného míchání dusíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Směs dusíme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu