Rýžové nudle s hovězí svíčkovou pro celiaky
Suroviny
- 120 g Hovězí svíčková
- 80 g Nudle rýžové
- 6 ks Cibule
- 4 ks Shiitake houby
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 4 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 0.47 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
- Sacharidy 135 g
- Tuky 10 g
- Sodík 608 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 135 g
- Cholesterol 25.2 mg
- Draslík 3770.9 mg
- Vláknina 62368.5 mg
- Vitamín A 62368.5 mg
- Vitamín B6 3.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby shiitake vložíme do rendlíku, zalijeme 4 dl vody, kterou přivedeme k varu. Poté rendlík s houbami odstavíme, necháme je v horké vodě 10 minut odstát. Pak je scedíme, nožičky odkrojíme a kloboučky nakrájíme na tenké nudličky. Očistíme a omyjeme jarní cibulky a pokrájíme je na tenká kolečka i s natí. Omytou a osušenou hovězí svíčkovou krájíme na nudličky. Zázvor omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očištěný česnek posekáme nadrobno.
-
2
Rýžové nudle rozlámeme, dáme do hrnce a zalijeme je 1,5-2 litry vroucí vody. Hrnec zakryjeme poklicí, nudle necháme 5 minut odstát. Poté je scedíme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V pánvi rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme šalotku s česnekem, přidáme maso a zprudka, za stálého míchání restujeme přibližně 2 minuty do zlatova. Přimícháme zázvor a restujeme ještě 1 - 2 minuty. Maso ochutíme solí, pepřem, cukrem a přidáme rýžové nudle. Směs promícháme a dochutíme extra olivovým olejem.