Stehna nadívaná houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 700 g Kuřecí stehna
  • 60 ml Olej olivový
  • 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 688 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 1376 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 154.3 mg
  • Draslík 498.8 mg
  • Vláknina 3675 mg
  • Vitamín A 3675 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme nádivku - na pánvi na rozpuštěném másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a česnek, přimícháme nastrouhanou mrkev a pokrájenou hlívu a dusíme na mírném ohni. Přidáme nasekanou petrželovou nať a worcester, osolíme a opepříme.

  • 2

    Kuřecí stehna bez kostí osušíme, naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a naplníme houbovou směsí. Ovážeme nití, aby se stehna při pečení nerozbalovala. V pekáči rozpálíme olej a stehna zprudka osmažíme ze všech stran, poté je zalijeme vývarem, zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme na střední výhřev asi 20 minut, na závěr necháme pár minut odkryté, aby se vytvořila kůrka. Nitě odstraníme a podáváme s vhodnou přílohou.

Komentáře k receptu