Hovězí karbanátky s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Houby čerstvé
  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 1180.4 mg
  • Vláknina 7310.8 mg
  • Vitamín A 7310.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté hovězí maso v míse promícháme s vodou, solí a kořením.

  • 2

    Z hmoty tvoříme placičky, obalujeme je v mouce a smažíme na oleji. Hotové karbanátky uchováme na teple.

  • 3

    Do oleje vmícháme nahrubo krájenou cibuli, plátky očištěných hub a orestujeme. K měkkým houbám přimícháme rajčatový protlak a lehce osmažíme.

  • 4

    Karbanátky servírujeme přelité houbovou směsí.

Komentáře k receptu