Hovězí karbanátky s houbovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 37 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 124 mg
- Draslík 1180.4 mg
- Vláknina 7310.8 mg
- Vitamín A 7310.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté hovězí maso v míse promícháme s vodou, solí a kořením.
-
2
Z hmoty tvoříme placičky, obalujeme je v mouce a smažíme na oleji. Hotové karbanátky uchováme na teple.
-
3
Do oleje vmícháme nahrubo krájenou cibuli, plátky očištěných hub a orestujeme. K měkkým houbám přimícháme rajčatový protlak a lehce osmažíme.
-
4
Karbanátky servírujeme přelité houbovou směsí.