Máslové pizzy z celozrnné mouky
Suroviny
- 400 g Kukuřice cukrová
- 100 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná celozrnná
- 150 g Rajčata
- 400 g Hříbky čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Paprika oranžová
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Kečup
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 36 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 885.4 mg
- Vláknina 19670.1 mg
- Vitamín A 19670.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme celozrnnou mouku s práškem do pečiva. Mouku promícháme se solí a pokrájeným měkkým máslem. Postupně přiléváme vodu a těsto vypracujeme tak, že bude hladké a vláčné. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočinout.
-
2
Mezitím očistíme a omyjeme čerstvé hříbky, osušíme je, nakrájíme na plátky. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme zrníček a pokrájíme na proužky. Šalotku očistíme, rozkrojíme na poloviny a krájíme ji na tenké nudličky (půlměsíčky). Konzervovanou cukrovou kukuřici scedíme, necháme okapat, sherry rajčata omyjeme a přepůlíme.
-
3
Připravíme si kečupovou směs na potření. Do misky dáme sladký kečup, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, v pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm orestujeme hříbky do zlatova. Osolíme je (0,5 lžičky), posypeme drceným kmínem a pepřem.
-
4
Na pomoučněném válu si těsto rozdělíme na 4 díly, z každého uhněteme bochánek ty rozválíme na kulaté placky o síle přibližně 5 mm.
-
5
Placky dáme na plech, potřený slunečnicovým olejem. Placky pomažeme kečupovou směsí, obložíme připravenou zeleninou a houbami.
-
6
Pizzy dáme péct do trouby, předehřáté na 190° - 200°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 minut.