Rybí filé s rozmarýnovou bramborovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 500 g Filé rybí
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 1.7 dl Víno bílé
  • 5 dl Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 877 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 1211.5 mg
  • Vláknina 12635 mg
  • Vitamín A 12635 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý rozmarýn osušíme. V pánvičce rozehřejeme olivový olej, přidáme rozmarýn, promícháme a odstavíme z plotny. Rozmarýn v oleji odložíme minimálně na 1-2 hodiny stranou.

  • 2

    Oloupeme a omyjeme brambory. Pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 5 dl vody, 0,5 lžičkou soli a 2 špetkami drceného kmínu. Vaříme je doměkka přibližně 15-20 minut. Očištěný pórek s česnekem pokrájíme na tenké plátky. Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné 2-3 mm. Řapíkatý celer s malou cuketou omyjeme a nakrájíme na kolečka. Omytou petrželovou nať drobně posekáme.

  • 3

    Rybí filé osolíme (0,5-1 lžička), opepříme, posypeme kmínem. V pánvi si rozpálíme slunečnicový olej (2 lžíce) s máslem (1 lžíce) a rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova. V druhé pánvi rozehřejeme 1,5 lžíce másla, na něm orestujeme dorůžova pórek s česnekem (asi 1-2 minuty). Přidáme hříbky, řapíkatý celer, oregano, ochutíme mořskou solí, bílým pepřem a přimícháme lžíci rajčatového protlaku. Za stálého míchání vše smažíme přibližně 3 minuty, přidáme konzervovaná rajčata, cuketu a bílé víno. Přidáme 1 lžičku třtinového cukru, promícháme a při mírné teplotě vaříme 5-7 minut. Vaříme do zhoustnutí. Nakonec přimícháme petrželku.

  • 4

    Uvařené brambory scedíme, přidáme teplé mléko, rozmarýnový olej, rozmačkáme je a následně vyšleháme na jemnou kaši.

  • 5

    Na talíře rozdělíme bramborovou kaši, zeleninovou směs, usmažené filé a servírujeme.

Komentáře k receptu