Thajská restovaná zelenina s praženými semínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hlíva ústřičná
  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Cuketa
  • 1 hrst Máta
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Slunečnice - semena
  • 2 polévková lžíce Dýňová semínka
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 4 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 386.9 mg
  • Vláknina 9677.2 mg
  • Vitamín A 9677.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme olej, nasypeme všechna semínka a na středním ohni smažíme cca 1 minutu za stálého protřepávání pánví. Přidáme nadrobno pokrájený česnek a nastrouhaný zázvor a stejným způsobem smažíme dozlatova.

  • 2

    Poté vložíme na stejné nudličky nakrájenou mrkev a cuketu, na kousky natrhanou hlívu a za stálého míchání cca 5 min osmahneme. Zelenina musí být křehká. Přidáme nahrubo nasekaný špenát a nasekanou mátu a cca 1 minutu prohřejeme. Na závěr vmícháme omáčku z černých fazolí, sójovou omáčku, dochutíme cukrem a octem. Mícháme cca 1-2 minuty, až se vše promísí a prohřeje.

  • 3

    Hotovu směs rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu