Lepkavá rýže osmažená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 1 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 167.6 mg
- Vláknina 4160.5 mg
- Vitamín A 4160.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém množství studené vody opereme rýži a vložíme do cedníku. Přelijeme 1,3 l vařící vody a dáme stranou.
-
2
Rozpálíme ve woku olej, přidáme pokrájenou cibuli a zázvor a smažíme 3 minuty dozlatova. Přidáme čínské houby, které jsme namočili předem na 15 minut do teplé vody. Smažíme minutu, přisypeme rýži a přelijeme vodou, aby přesahovala rýži. Promícháme.
-
3
Pod pokličkou vaříme, dokud se tekutina nevyvaří - cca 20 minut.
-
4
Vyndáme zázvor, osolíme, opepříme a ihned podáváme.