Lišky s krémovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 3 ml Mouka pšeničná hrubá
  • 3 ml Mléko polotučné
  • 3 ml Sůl
  • 3 ml Pepř černý mletý
  • 1.68 ml Olej olivový
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.5 kg Lišky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 295.4 mg
  • Vláknina 454.5 mg
  • Vitamín A 454.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lišky řádně očistíme. Šalotky oloupeme a najemno nasekáme. V pánvi rozpálíme máslo s olejem, dokud nezpění. Vložíme houby a za stálého míchání opékáme přibližně 3 minuty.

  • 2

    Houby posypeme moukou, přidáme mléko a celou směs řádně promícháme, dokud ze směsi nevznikne světlá krémovitá omáčka. Osolíme a opepříme. Petrželku opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, na jemno nakrájíme.

  • 3

    Omáčku vlijeme do misek, ozdobéme petrželkou.

Komentáře k receptu