Lišky s krémovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 9 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 295.4 mg
- Vláknina 454.5 mg
- Vitamín A 454.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lišky řádně očistíme. Šalotky oloupeme a najemno nasekáme. V pánvi rozpálíme máslo s olejem, dokud nezpění. Vložíme houby a za stálého míchání opékáme přibližně 3 minuty.
-
2
Houby posypeme moukou, přidáme mléko a celou směs řádně promícháme, dokud ze směsi nevznikne světlá krémovitá omáčka. Osolíme a opepříme. Petrželku opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, na jemno nakrájíme.
-
3
Omáčku vlijeme do misek, ozdobéme petrželkou.