Houby s oříškovou drobenkou
Suroviny
- 350 g Žampiony čerstvé
- 350 g Houby čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 90 g Mouka ovesná
- 90 g Mouka pšeničná celozrnná
- 25 g Mandle mleté
- 25 g Ořechy vlašské
- 60 g Pistácie
- 90 g Tuk
- 60 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 4 dl Vývar zeleninový
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Fenyklová semínka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 846 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 57 g
- Sodík 721 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 48.3 mg
- Draslík 1198.3 mg
- Vláknina 22042.5 mg
- Vitamín A 22042.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby a vývar vložíme do velké pánve, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 15 minut. Poté necháme okapat, vývar uchováme.
-
2
Máslo rozehřejeme ve woku, osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Vmícháme mouku, povaříme minutu, poté sundáme wok z ohně, vmícháme uschovaný houbový vývar, vrátíme na oheň a vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme houby, smetanu, petrželku, sůl, pepř a přendáme do zapékací mísy.
-
3
V misce smícháme pšeničnou mouku, ovesnou mouku, sůl, pepř, oříšky a tymián. Přidáme rostlinný tuk a zpracovávme, až se drobenka začne podobat strouhance.
-
4
Celý povrch hub posypeme drobenkou a poté semínky fenyklu. V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 190 stupňů.
-
5
Ihned podáváme.