Hovězí Wellington

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 175 g Paštika játrová
  • 400 g Listové těsto
  • 45 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 kg Hovězí svíčková
  • 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 186.9 mg
  • Draslík 816.7 mg
  • Vláknina 2728.8 mg
  • Vitamín A 2728.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej, vložíme do něj osolené a opepřené maso a zprudka je ze všech stran dohněda smažíme.

  • 2

    Maso dáme na pekáč a pečeme je v předehřáté troubě při 220 °C podle chuti: krvavé maso 25 minut, středně upečené 30 minut a dobře propečené 40 minut. Necháme úplně vychladnout.

  • 3

    Zatím ve woku rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a žampiony a 3 minuty je průběžně promícháváme a smažíme. Zvýšíme teplotu a smažíme dál, až se odpaří všechna tekutina. Směs necháme úplně vychladnout.

  • 4

    K žampionům a cibuli přidáme játrovou paštiku a zamícháme. Dochutíme pepřem a solí. Maso obalíme směsí a zavineme do těsta. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 5

    Pečeme 45 minut při 220°C, až je těsto křupavé a dozlatova propečené. Po 30 minutách těsto přikrýváme fólií, aby příliš nezhnědlo. Necháme asi 10 minut stát, potom nakrájíme na plátky

  • 6

    a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu