Telecí řízek po veronsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 961 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 239.5 mg
- Draslík 1078.8 mg
- Vláknina 4220.5 mg
- Vitamín A 4220.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby nakrájíme na plátky.
-
2
Rozkvedláme vejce na talíři. Smícháme strouhanku s parmezánem. Maso nejdříve obalíme a nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme a opepříme.
-
3
Ve vejci a pak ve směsi strouhanky se sýrem maso obalíme.
-
4
Rozehřejeme přepuštěné máslo na pánvi, maso v něm lehce opečeme z obou stran. Pak k němu přidáme nasekanou šalotku a houby. Asi 5 minut restujeme.
-
5
Maso s houbami a šalotkou upravíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.