Špagety s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 839 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1239 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 321.9 mg
- Draslík 829.1 mg
- Vláknina 14140 mg
- Vitamín A 14140 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme podle návodu ve slané vodě. Oloupeme cibuli,
-
2
posekáme. Smrže necháme změknout ve vlažné vodě.
-
3
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Vyjmeme smrže z vody a necháme okapat.
-
4
Rozpustíme máslo na pánvi a zlehka v ní osmahneme smrže společně s cibulí a rajčaty. Osolíme a opepříme.
-
5
Játra opereme a poklepem utěrkou osušíme, nakrájíme na kostky. Pak přidáme ke směsi smržů a rajčat a přibližně 8 minut podusíme. Ještě jednou osolíme a opepříme.
-
6
Vyjmeme játra a odstavíme do tepla. Směs smržů a rajčat podlijeme vývarem a vydusíme do hustší šťávy. Nakrájíme sušené hovězí maso na nudličky a zamícháme do omáčky. Špagety podáváme s omáčkou, játry, zdobené parmezánem a majoránkou.