Kuře na slanině a houbách
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 200 g Cibule
- 120 g Slanina vepřová
- 800 g Kuřecí prsa
- 100 g Žampiony čerstvé
- 20 g Tymián čerstvý
- 240 g Petržel - nať
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý celý
- 20 g Mouka kukuřičná
- 20 g Estragon
- 2 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1288 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 178.4 mg
- Draslík 1752.3 mg
- Vláknina 10469 mg
- Vitamín A 10469 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 129.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na velké pánvi rozpustíme polovinu másla, přidáme celé malé cibulky, pokrájenou slaninu a smažíme za občasného míchání 3 minuty, potom slaninu i cibulky vyjmeme a odložíme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, vložíme na slabé plátky nakrájené kuřecí maso a orestujeme ze všech stran asi 5 minut. Vrátíme zpět cibulky a slaninu, přidáme nasekaný česnek, pokrájené houby, estragon a zalijeme vínem. Do sítka na koření vložíme bobkový list, tymián a petrželovou nať, sítko přidáme do omáčky a necháme vše hodinu považit na mírném ohni. Pánev odstavíme, maso, houby, cibule a slaninu dáme na nahřátou mísu a uchováme teplé. Odstraníme sítko s kořením, zaprášíme vývar v pánvi kukuřičnou moukou, osolíme, opepříme a necháme pár minut mírně vařit, dokud omáčka nezhoustne.
-
3
Hotovou omáčkou přelijeme kuře a směs, ihned podáváme.