Jehněčí zapečená rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí kýta
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Jablko granátové
  • 1 plátek Celer bulvový
  • 1 l Vývar slepičí
  • 1.5 šálek Rýže dlouhozrnná
  • 0.5 šálek Rýže neloupaná (Natural)
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 899 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1321 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 1453.4 mg
  • Vláknina 11153.2 mg
  • Vitamín A 11153.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi prudce orestujeme na kostičky nakrájené maso dohněda. Zmírníme oheň a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, plátky žampionů, kostičky celeru, jablka a pečeme, dokud nám žampiony nezměknou. Přisypeme hrozinky, krátce pomícháme a vypneme.

  • 2

    Přivedeme k varu vývar, osolíme a okořeníme.

  • 3

    Na dno zapékací mísy nasypeme neuvařenou rýži, na ni navrstvíme směs z pánve a zalijeme horkým vývarem. Navrch umístíme oříšky a dáme zapéci do trouby na 1/2 hodiny. Necháme dojít ještě 5 minut pod pokličkou.

Komentáře k receptu