Jehněčí zapečená rýže
Suroviny
- 500 g Jehněčí kýta
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Jablko granátové
- 1 plátek Celer bulvový
- 1 l Vývar slepičí
- 1.5 šálek Rýže dlouhozrnná
- 0.5 šálek Rýže neloupaná (Natural)
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1321 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 1453.4 mg
- Vláknina 11153.2 mg
- Vitamín A 11153.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi prudce orestujeme na kostičky nakrájené maso dohněda. Zmírníme oheň a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, plátky žampionů, kostičky celeru, jablka a pečeme, dokud nám žampiony nezměknou. Přisypeme hrozinky, krátce pomícháme a vypneme.
-
2
Přivedeme k varu vývar, osolíme a okořeníme.
-
3
Na dno zapékací mísy nasypeme neuvařenou rýži, na ni navrstvíme směs z pánve a zalijeme horkým vývarem. Navrch umístíme oříšky a dáme zapéci do trouby na 1/2 hodiny. Necháme dojít ještě 5 minut pod pokličkou.