Filé po Uhersku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 14 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 339.6 mg
- Vláknina 5068 mg
- Vitamín A 5068 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, čerstvé houby na menší kostky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na tenké proužky. Zapékací mísu vymažeme lžičkou oleje.
-
2
Na pánvi orestujeme na oleji cibuli, přidáme houby, papriku a pod pokličkou za občasného míchání dusíme. Směs zahustíme moukou rozšlehanou v mléce. Krátce povaříme.
-
3
Na dno zapékací mísy vložíme osolené filé, zalijeme připravenou omáčkou a pečeme v troubě předehřáté na 190°C, dokud není maso měkké.
-
4
Podáváme se šťouchanými brambory.