Skleněné nudle s vepřovým masem
Suroviny
- 230 g Vepřové maso libové
- 115 g Nudle skleněné
- 1 kávová lžička Olej chilli
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 6 ks Cibulka jarní
- 4 ks Shiitake houby
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.75 hrnek Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 19 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 40.8 mg
- Draslík 1632.7 mg
- Vláknina 26770.8 mg
- Vitamín A 26770.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1457.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do oddělených misek vložíme houby a nudle a zalijeme dostatečným množstvím teplé vody. Louhujeme 15 minut, aby houby i nudle změkly. Poté scedíme a ostrým nožem nakrájíme na 10cm kousky. Z hub vymačkáme co nejvíce vody, odřízneme nožky a kloboučky nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Na kousky nakrájíme vepřové maso a dáme do misky. Přidáme rýžové víno, zázvor, sójovou omáčku, česnek a chilli olej. Promícháme a 15 minut marinujeme. Maso poté vyndáme a zbylou marinádu uschováme.
-
3
Rozehřejeme na předehřáté pánvi arašídový olej. Za stálého míchání osmahneme maso a houby, po chvilce přidáme cibulku, poté rozpuštěný kukuřičný škrob se zbytkem marinády a kořením.
-
4
Nakonec přidáme nudle a restujeme dvě minuty za stálého míchání. Maso musí změknout a nudle vypít většinu tekutiny. Přidáme nakrájený koriandr. Podáváme.