Pikantní brokolicové tofu
Suroviny
- 250 g Shiitake houby
- 250 g Sýr sójový - Tofu
- 75 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Brokolice
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.67 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 91 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 723.4 mg
- Vláknina 17135.5 mg
- Vitamín A 17135.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 149.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme marinádu na tofu, a to tak, že smícháme cukr, chilli, sojovou omáčku, škrob, vývar a tofu, nakrájené na kostičky, v něm necháme 30 minut marinovat.
-
2
Na části rozehřátého oleje ve woku opečeme dozlatova připravené tofu a odložíme. Přilijeme zbytek oleje, přidáme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a plátky jarních cibulek a orestujeme. Přimícháme růžičky brokolice, špalíčky mrkve, proužky papriky a plátky hub a pečeme 7 minut. Na závěr přidáme tofu na prohřátí.