Pikantní brokolicové tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Shiitake houby
  • 250 g Sýr sójový - Tofu
  • 75 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Brokolice
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.67 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 723.4 mg
  • Vláknina 17135.5 mg
  • Vitamín A 17135.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 149.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme marinádu na tofu, a to tak, že smícháme cukr, chilli, sojovou omáčku, škrob, vývar a tofu, nakrájené na kostičky, v něm necháme 30 minut marinovat.

  • 2

    Na části rozehřátého oleje ve woku opečeme dozlatova připravené tofu a odložíme. Přilijeme zbytek oleje, přidáme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a plátky jarních cibulek a orestujeme. Přimícháme růžičky brokolice, špalíčky mrkve, proužky papriky a plátky hub a pečeme 7 minut. Na závěr přidáme tofu na prohřátí.

Komentáře k receptu