Zapékané mleté jehněčí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 400 g Lilek
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Rajčata
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Strouhanka
  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Olej olivový
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 96.4 mg
  • Draslík 842.8 mg
  • Vláknina 9967.3 mg
  • Vitamín A 9967.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozpálíme, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek, srpky rajčat, kousky žampiónů, nasekanou petrželku a maso.

  • 2

    Osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a dusíme 15 minut.

  • 3

    Lilky pokrájíme na kolečka, zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova.

  • 4

    Zapékací mísu vymažeme olejem, naplníme masovou směsí a navrch naskládáme lilek.

  • 5

    Vršek zasypeme parmezánem a strouhankou a pečeme 10 minut při 180 °C.

Komentáře k receptu