Zapékané mleté jehněčí maso
Suroviny
- 80 g Cibule
- 400 g Lilek
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Rajčata
- 30 g Sýr Parmezán
- 200 g Žampiony čerstvé
- 10 g Strouhanka
- 500 g Jehněčí maso mleté
- 10 g Petržel kudrnka
- 50 ml Olej olivový
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 46 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 96.4 mg
- Draslík 842.8 mg
- Vláknina 9967.3 mg
- Vitamín A 9967.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozpálíme, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek, srpky rajčat, kousky žampiónů, nasekanou petrželku a maso.
-
2
Osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a dusíme 15 minut.
-
3
Lilky pokrájíme na kolečka, zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova.
-
4
Zapékací mísu vymažeme olejem, naplníme masovou směsí a navrch naskládáme lilek.
-
5
Vršek zasypeme parmezánem a strouhankou a pečeme 10 minut při 180 °C.