Orecchiette s křepelkami a lanýžem
Suroviny
- 80 g Hříbky čerstvé
- 450 g Těstoviny Orecchiette
- 100 g Vepřové maso mleté
- 15 g Hrozinky
- 15 g Šalvěj čerstvá
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 15 g Oříšky piniové
- 80 ml Olej olivový extra panenský
- 100 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 2 ks Křepelka
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Lanýž
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 34 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 103 g
- Cholesterol 70.5 mg
- Draslík 528.5 mg
- Vláknina 16905 mg
- Vitamín A 16905 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek, mrkev, celer, cibuli nasekáme najemno a v hrnci s olejem povaříme s šalvějí. Potom vložíme vepřové maso a 5 minut pomalu opékáme. Přidáme křepelky rozkrájené na 4 díly, podlijeme vínem.
-
2
Osolíme, opepříme, vaříme 15 minut, potom vložíme piniová semena a hrozinky předem namočené do vody a vymačkané. Z křepelek oddělíme maso, nakrájíme a dáme zpět do omáčky, dochutíme.
-
3
Očistíme houby, nakrájíme na silnější plátky, osmažíme na oleji s neoloupaným stroužkem česneku, osolíme a opepříme.
-
4
Vaječné těstoviny nepravidelně nakrájíme a vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", vložíme do omáčky a zamícháme.
-
5
Orcchiette podáváme posypané houbami a lupínky lanýže.