Orecchiette s křepelkami a lanýžem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Hříbky čerstvé
  • 450 g Těstoviny Orecchiette
  • 100 g Vepřové maso mleté
  • 15 g Hrozinky
  • 15 g Šalvěj čerstvá
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Oříšky piniové
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Křepelka
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Lanýž
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 899 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 70.5 mg
  • Draslík 528.5 mg
  • Vláknina 16905 mg
  • Vitamín A 16905 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek, mrkev, celer, cibuli nasekáme najemno a v hrnci s olejem povaříme s šalvějí. Potom vložíme vepřové maso a 5 minut pomalu opékáme. Přidáme křepelky rozkrájené na 4 díly, podlijeme vínem.

  • 2

    Osolíme, opepříme, vaříme 15 minut, potom vložíme piniová semena a hrozinky předem namočené do vody a vymačkané. Z křepelek oddělíme maso, nakrájíme a dáme zpět do omáčky, dochutíme.

  • 3

    Očistíme houby, nakrájíme na silnější plátky, osmažíme na oleji s neoloupaným stroužkem česneku, osolíme a opepříme.

  • 4

    Vaječné těstoviny nepravidelně nakrájíme a vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", vložíme do omáčky a zamícháme.

  • 5

    Orcchiette podáváme posypané houbami a lupínky lanýže.

Komentáře k receptu