Zeleninové sugo
Suroviny
- 120 g Brambory vařené
- 350 g Těstoviny vařené (průměr)
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 150 g Žampiony čerstvé
- 60 g Bylinky čerstvé - svazek
- 30 ml Olej olivový
- 200 ml Vývar zeleninový
- 20 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 10 g
- Sodík 821 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 29.8 mg
- Draslík 607.5 mg
- Vláknina 9665 mg
- Vitamín A 9665 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, fenykl, celer, houby a brambor oloupeme nebo omyjeme a očistíme. Vše nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Všechny ingredience smícháme a 1 polévkovou lžíci směsi dáme stranou.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej. Směs zeleniny v něm na středním ohni 2-3 minuty podusíme. Podusíme krátce také cibuli, česnek a bylinky. Vše promícháme. Směs zalijeme vývarem, okořeníme rajským protlakem, solí a pepřem. Zakryté necháme dusit na mírném ohni zhruba 25 minut.
-
3
Potom dochutíme solí a pepřem a smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.