Marinovaný hovězí roštěnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 20 g Sezam - semena
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Zázvor celý
  • 60 g Víno Marsala
  • 10 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 266.5 mg
  • Vláknina 4067.5 mg
  • Vitamín A 4067.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na tenké proužky. Smícháme marsalu, sójovou omáčku a škrobovou moučku, směsí přelijeme nakrájené maso a necháme 30 minut odležet. Zázvor omyjeme a najemno nasekáme. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Žampiony očistíme a rozčtvrtíme. Rozehřejeme olej, maso vyjmeme z marinády a za stálého míchání prudce opékáme asi 3 minuty. Přidáme zázvor, česnek, cibuli a houby a na silném plameni krátce opečeme. Přilijeme marinádu a necháme vařit ještě 3 minuty. Dochutíme solí a pepřem. Sezamová semínka opražíme na suché pánvi dorůžova. Maso s omáčkou rozdělíme na talíře, posypeme sezamem a podáváme.

  • 2

    Vhodnou přílohou je rýže kari.

Komentáře k receptu