Marinovaný hovězí roštěnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 28 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 137.5 mg
- Draslík 266.5 mg
- Vláknina 4067.5 mg
- Vitamín A 4067.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na tenké proužky. Smícháme marsalu, sójovou omáčku a škrobovou moučku, směsí přelijeme nakrájené maso a necháme 30 minut odležet. Zázvor omyjeme a najemno nasekáme. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Žampiony očistíme a rozčtvrtíme. Rozehřejeme olej, maso vyjmeme z marinády a za stálého míchání prudce opékáme asi 3 minuty. Přidáme zázvor, česnek, cibuli a houby a na silném plameni krátce opečeme. Přilijeme marinádu a necháme vařit ještě 3 minuty. Dochutíme solí a pepřem. Sezamová semínka opražíme na suché pánvi dorůžova. Maso s omáčkou rozdělíme na talíře, posypeme sezamem a podáváme.
-
2
Vhodnou přílohou je rýže kari.