Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly a čerstvých hub
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 981 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1071 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 172.5 mg
- Draslík 431.8 mg
- Vláknina 11285.2 mg
- Vitamín A 11285.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a necháme na teple.
-
2
V mezičase v silnostěnném rendlíku na oleji restujeme za častého míchání houby, které jsme nakrájeli na plátky. Po pěti minutách přidáme drobně posekaný česnek, smažíme ještě asi dvě minuty. Do rendlíku vmícháme smetanu a minutu vaříme. Poté vsypeme sýr rozdrobený na malé kousky a na mírném ohni směs mícháme, až se sýr rozpustí. Ihned omáčku odstavíme, ochutíme solí a pepřem.
-
3
Těstoviny v míse promícháme s omáčkou, ozdobíme sekanou petrželovou natí a hned podáváme.