Těstoviny s vepřovou panenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Vepřová panenka
  • 220 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Těstoviny Orecchiette
  • 200 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 12 ks Vejce křepelčí
  • 1 špetka Šafrán
  • 1.5 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 340.8 mg
  • Draslík 908.7 mg
  • Vláknina 8964 mg
  • Vitamín A 8964 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubokém rendlíku na jedné lžíci oleje restujeme drobně pokrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme protlak, citronovou šťávu, šafrán, víno a posekané oregano. Na mírném plameni vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 2

    Vepřovou panenku jemně rozklepneme (nejlépe mezi dvěma fóliemi, abychom panenku nepotrhali), pokrájíme na proužky a smažíme ze všech stran na čtyřech lžících oleje zhruba pět minut, poté vsypeme žampiony nakrájené na plátky a smažíme ještě asi tři minuty. Poté vlijeme připravenou omáčku a pod pokličkou dusíme dvacet minut. Do hotové omáčky zamícháme šlehačku a ještě prohřejeme.

  • 3

    V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus. Poté je scedíme, necháme řádně okapat a udržujeme v teple.

  • 4

    V jiném hrnku vaříme tři minuty křepelčí vejce. Po uvaření je vychladíme ve studené vodě a oloupeme.

  • 5

    Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zalijeme omáčkou, promícháme, zdobíme křepelčími vejci a ihned podáváme.

Komentáře k receptu