Těstoviny s vepřovou panenkou
Suroviny
- 450 g Vepřová panenka
- 220 g Žampiony čerstvé
- 350 g Těstoviny Orecchiette
- 200 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 12 ks Vejce křepelčí
- 1 špetka Šafrán
- 1.5 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 19 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 340.8 mg
- Draslík 908.7 mg
- Vláknina 8964 mg
- Vitamín A 8964 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubokém rendlíku na jedné lžíci oleje restujeme drobně pokrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme protlak, citronovou šťávu, šafrán, víno a posekané oregano. Na mírném plameni vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
2
Vepřovou panenku jemně rozklepneme (nejlépe mezi dvěma fóliemi, abychom panenku nepotrhali), pokrájíme na proužky a smažíme ze všech stran na čtyřech lžících oleje zhruba pět minut, poté vsypeme žampiony nakrájené na plátky a smažíme ještě asi tři minuty. Poté vlijeme připravenou omáčku a pod pokličkou dusíme dvacet minut. Do hotové omáčky zamícháme šlehačku a ještě prohřejeme.
-
3
V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus. Poté je scedíme, necháme řádně okapat a udržujeme v teple.
-
4
V jiném hrnku vaříme tři minuty křepelčí vejce. Po uvaření je vychladíme ve studené vodě a oloupeme.
-
5
Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zalijeme omáčkou, promícháme, zdobíme křepelčími vejci a ihned podáváme.