Polévka z mořského jazyka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 23 g
- Sodík 718 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1271.2 mg
- Vláknina 6060 mg
- Vitamín A 6060 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby necháme nabobtnat v misce s vlažnou vodou. Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme, uřízneme hlavu, vyjmeme páteř a vyřízneme plátky. Hlavu a páteř omyjeme, dáme do mísy, přilijeme sójovou omáčku a necháme 15 minut stát.
-
2
Očistíme cibulky a nakrájíme na kolečka. Petrželku nasekáme. Fazolky povaříme 8 minut v osolené vodě a dáme stranou.
-
3
V pánvi osmažíme cibulky. Přilijeme sherry a necháme vyvařit. Přidáme rybí hlavu a páteř se sójovou omáčkou, zalijeme litrem vody a pomalu uvedeme do varu.
-
4
Přidáme nabobtnalé houby a vše vaříme asi 20 minut. Vyjmeme rybí hlavu a páteř a obsah hrnce propasírujeme sítem a osolíme.
-
5
Scedíme bambusové výhonky, pokrájíme a dáme stranou. K propasírované polévce, kterou dále vaříme, přidáme rybí plátky pokrájené na kousky. Po 10 minutách přidáme fazolky, pokrájené bambusové výhonky a zbývající olej. Hotovou polévku prohřejeme, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.