Polévka z mořského jazyka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Mořský jazyk
  • 100 g Bambusové výhonky konzervované
  • 10 g Houby sušené
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 45 ml Sherry brandy
  • 80 ml Omáčka sójová
  • 80 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 718 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1271.2 mg
  • Vláknina 6060 mg
  • Vitamín A 6060 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby necháme nabobtnat v misce s vlažnou vodou. Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme, uřízneme hlavu, vyjmeme páteř a vyřízneme plátky. Hlavu a páteř omyjeme, dáme do mísy, přilijeme sójovou omáčku a necháme 15 minut stát.

  • 2

    Očistíme cibulky a nakrájíme na kolečka. Petrželku nasekáme. Fazolky povaříme 8 minut v osolené vodě a dáme stranou.

  • 3

    V pánvi osmažíme cibulky. Přilijeme sherry a necháme vyvařit. Přidáme rybí hlavu a páteř se sójovou omáčkou, zalijeme litrem vody a pomalu uvedeme do varu.

  • 4

    Přidáme nabobtnalé houby a vše vaříme asi 20 minut. Vyjmeme rybí hlavu a páteř a obsah hrnce propasírujeme sítem a osolíme.

  • 5

    Scedíme bambusové výhonky, pokrájíme a dáme stranou. K propasírované polévce, kterou dále vaříme, přidáme rybí plátky pokrájené na kousky. Po 10 minutách přidáme fazolky, pokrájené bambusové výhonky a zbývající olej. Hotovou polévku prohřejeme, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu