Salát s žampionovou majonézou
Suroviny
- 450 g Brambory
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 180 g Fazolové lusky zelené
- 180 g Šunka krůtí
- 50 g Žampiony - sterilované
- 60 g Petržel - nať
- 150 g Majonéza
- 150 g Jogurt nízkotučný
- 15 g Fenykl obecný
- 250 g Kukuřice mražená
- 250 g Květák
- 100 ml Citronová šťáva
- 1 ks Mrkev kořen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 119 g
- Sodík 1442 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 1363 mg
- Vláknina 21700 mg
- Vitamín A 21700 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme domměkka, scedíme a necháme zchladnout. Nakrájíme na silné plátky, osolíme, opepříme a dáme do mísy.
-
2
Mrkev nakrájíme na nudličky, květák rozebereme na růžičky, kukuřici a fazolky vložíme do vroucí vody a necháme 5 minut povařit. Scedíme vodu, osolíme, opepříme a necháme zchladnout.
-
3
Připravíme zálivku. Smícháme petrželku, majonézu, bílý jogurt, žampiony, citronovou šťávu a fenykl.
-
4
Na brambory navršíme vařenou zeleninu, nakrájenou šunku, nakrájenou na plátky. Salát přelijeme zálivkou, posypeme petrželkou a podáváme.