Orecchiette s mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 17 g
- Sodík 520 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 231 mg
- Vláknina 7408 mg
- Vitamín A 7408 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si těsto. Na vál prosijeme oba druhy mouky, osolíme, uprostřed uděláme důlek, postupně přiléváme vlažnou vodu a vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme nejméně 30 minut odpočívat.
-
2
Mezitím očistíme houby, rychle je opláchneme ve studené vodě a pokrájíme na plátky. Oloupeme stroužek česneku a lehce rozmačkáme. Nasekáme pálivou papričku a dáme stranou. Petrželku nasekáme.
-
3
Za občasného potřesení pánve necháme mušle pod pokličkou otevřít. Vyjmeme je, vyloupáme ze skořápek a dáme do misky. Skořápky a mušličky, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, scedíme.
-
4
Do pánve nalijeme olej, osmažíme stroužky česneku. Přidáme pokrájené hřiby, posypeme nasekaným kouskem pálivé papričky a za míchání smažíme. Přidáme mušličky, 4-5 lžic uschované tekutiny, sůl, pepř, víno a petrželku. Uvaříme orecchiette, promícháme s připravenou omáčkou, vyloupanými mušličkami a hřiby a horké podáváme.