Maso na houbách a brandy
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 250 g Houby čerstvé
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 200 ml Víno červené
- 40 ml Olej stolní
- 10 ml Citronová šťáva
- 100 ml Bujón hovězí
- 100 ml Brandy peach
- 4 ks Kuřecí stehna
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka rýžová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 923 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 67 g
- Sodík 6541 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 245.6 mg
- Draslík 934.8 mg
- Vláknina 3809.8 mg
- Vitamín A 3809.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do masa vetřeme sůl, pepř a citronovou šťávu. V pekáči ho pokropíme smíchaným vínem se smetanou. Kostky slaniny vyškvaříme na oleji a přidáme na maso.
-
2
To dusíme 45 minut při 180 stupních C. Po slití masové šťávy pečeme stehna dalších 15 minut na vyšší teplotu.
-
3
Očištěné nakrájené houby podusíme v kastrolu s bujonem doměkka. Pak slijeme šťávu, povaříme ji s masovou šťávou, rýžovou moukou rozmíchanou ve smetaně. Přidáme houby, sůl, pepř, ještě jednou povaříme a vmícháme brandy.
-
4
Maso podáváme s omáčkou.