Bílá polévka s hříbky
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 250 g Hříbky čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Kopr čerstvý
- 2 kávová lžička Ocet vinný červený
- 3 ks Brambory
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 l Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 903 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 68 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 370.3 mg
- Draslík 1163 mg
- Vláknina 8080 mg
- Vitamín A 8080 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 77.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky.
-
2
Do připravené jíšky vlijeme mléko, smícháme s nadrobno nakrájenými bramborami a hříbky. Směs vaříme 15 minut doměkka.
-
3
Do skoro hotové polévky klepneme vejce a přidáme kopr, pepř a sůl.
-
4
Krátce povaříme a můžeme podávat.
-
5
Do každého talířku polévky vlijeme lžičku octa.