Chlebíčky se smrži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sýr Gruyére
  • 250 g Smrže čerstvé
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 24.6 mg
  • Draslík 9.8 mg
  • Vláknina 3957 mg
  • Vitamín A 3957 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smrže očistíme, omyjeme a necháme okapat. Potom houby nakrájíme na kousky a podusíme na másle spolu se solí a pepřem asi 20 minut. Okořeníme špetkou muškátu a nakonec podlijeme smetanou.

  • 2

    Středy plátků chleba vyhloubíme a do důlků vložíme podušené smrže. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Chlebíčky zapékáme asi 10 minut v horké troubě a ihned podáváme.

Komentáře k receptu