Medailonky z mletého masa na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Maso mleté - mix
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony - sterilované
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 84.3 mg
  • Draslík 68.8 mg
  • Vláknina 1871.3 mg
  • Vitamín A 1871.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s vejcem, solí a pepřem. Ze směsi tvarujeme placičky, které po obou stranách opékáme na rozpáleném oleji.

  • 2

    Okapané žampiony podusíme na másle, zaprášíme moukou a necháme krátce osmahnout. Zalijeme je trochou vody, osolíme a zvolna dusíme.

  • 3

    Medailonky upravíme na talíře, obložíme houbami a přelijeme šťávou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu