Kapr v pikantní omáčce
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 60 g Žampiony čerstvé
- 600 g Kapr obecný
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 15 g
- Sodík 433 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 597 mg
- Vláknina 1796.3 mg
- Vitamín A 1796.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce kapra osolíme, posypeme nasekanou petrželkou a necháme chvíli odležet.
-
2
Smícháme mouku, máslo a hořčici, přidáme citronovou šťávu, pepř a trochu teplé vody. Směs dobře promícháme, vložíme porce kapra, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a kapary. Dusíme, až je maso měkké.